COLLA DE DOLÇAINA I TABAL DE VINARÒS.

Grup de músics vinguts de les comarques del Baix Maestrat, Montsià i Baix Ebre.

LA GENT DE LA COLLA

LA  GENT DE LA COLLA

BENVINGUDES I BENVINGUTS !

24 may 2012

SEGON TALLER DELS 10 ANYS: TALLER DE TÈCNICA DE LA DOLÇAINA

TALLERS DE TÈCNICA DE LA DOLÇAINA. VINARÒS (2 de Juny).
Aquest taller forma part dels actes del desè aniversari de la Colla de dolçaina i tabal de Vinaròs.Es treballarà la tècnica específica de la dolçaina. Els continguts estaran en relació al nivell dels assistents. En aquest taller no es treballarà repertori, sinó aspectes tècnics específics de la dolçaina. S’ofereix a priori treballar qualsevol aspecte de tècnica general, des d’aspectes com la posició corporal, embocadura o respiració fins a qüestions tècniques de digitació, articulació, expressió, fraseig... Un cop realitzada la matrícula, s’atendrà en la mesura d’allò possible les especificitats dels alumnes. Les classes seran col·lectives i es podran fer fins a tres nivells si hi ha un número de matrícula suficient. Els alumnes poden portar passatges musicals (en paper) o dubtes d'altres tipus i, si són escaients, es treballaran i s'intentaran aportar sol·lucions.Els professors aportaran material tant de bibliografia com d’exercicis susceptibles de ser treballats.
Professors:
• Pau Puig: es dedica a la pedagogia de la dolçaina des del 1999 (Escola de
dolçaina i tabal d'Algemesí, Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa i Barcelona, Centre Artesà Tradicionàrius i Aula de Sons de Reus i diversos cursos d’estiu). Grau mitjà de dolçaina als conservatoris de València (amb Xavier Richart) i de Sagunt (amb Alejandro Blay). Títol superior de dolçaina a l'Escola Superior de Música de Catalunya (amb Daniel Carbonell). Fundador de Tresmall, Saragatona i La Suterranya. Ha col·laborat amb Aljub, La Beniterrània, Xarop de Canya, Xarxa Teatre, Projecte SoCatalà-LO RIU, Miquel Gil, Marcel Casellas, Carles Santos... Ha tocat per gran part d’Europa, Xile, Colòmbia, Costa Rica i Xina. Actualment toca amb Alm, Xarop de Canya,
SomSonats, Pen/nem i la Suterranya.
• Cristòbal Aixendri: Ha cursat els estudis de dolçaina a l'aula de música
tradicional i popular de Tortosa obtenint així les titulacions d’instrumentista tradicional i de mestre en l'especialitat de dolçaina. Ha assistit a cursos de tècniques d'improvisació, de recursos específics de la dolçaina en altres àmbits territorials. Es dedica a la pedagogia de la dolçaina des de l'any 2003. Ha fet cursos i classes a Roquetes, Ampolla, Benifallet i Camarles. I actualment està impartint-ne a les escoles de Sant Mateu, Salsadella, el Perelló, Aldea, Tortosa i Vinaròs (on també porta la direcció de la colla de dolçaina i tabal). Està immers en dos projectes musicals: Saragatona (grup de música i dansa tradicional) i La Suterranya (Grup de música del Renaixement)
• Pere Garcia: Mestre d’Educació Primària, especialitat Ed. Musical. Formació
pedagògico-musical. Títol d'instrumentista tradicional i de mestre instrumentista
tradicional amb l’especialitat de dolçaina de l’Aula de Música Tradicional i Popular de Catalunya. Estudis de clarinet i experiència amb bandes de música i orquestres de ball. Ha obtingut diversos premis de composició per a dolçaina i percussió i per a sac de gemecs. Membre de la Colla de dolçaina i tabal de Vinaròs.
Durada del curs: Matí i vesprada, amb descansos. Inici del curs a les 10h
Lloc: Vinaròs. Locals de l’E.P.A. Antic col·legi Sant Sebastià, al passeig marítim, front la plaça del mercat.
Requeriments per part dels alumnes: portar dolçaina o dolçaines, tots els tudells i canyes que tingueu, material per prendre apunts, paper pautat. Es permetrà a
l’alumnat enregistrar amb àudio o vídeo alguns moments de les classes.
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA. Per a inscriure’s o per obtenir més informació, escriviu a: mambebe@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario